De bästa fiskeställena i Sverige

Var hittar man de bästa fiskeställena i Sverige? Fiske är ett populärt nöje som kan vara både avkopplande och spännande. Du kan sitta stilla vid en sjö och titta på flötet som guppar men också fiska med fluga i svåråtkomliga vattendrag. Att vistas i naturen är dessutom bra både för den psykiska och fysiska hälsan. Har du ett stillasittande jobb och kanske jobbar hemifrån är det nödvändigt att komma ut i naturen emellanåt och då passar en fisketur perfekt.

Var du än bor i Sverige är det aldrig långt till ett bra ställe där det går att fiska. I texten får du tips på olika bra fiskevatten som passar både för nybörjare och mer erfarna och äventyrliga fiskare. Utnyttja de unika rättigheterna som vi i Sverige har och ge dig ut på en härlig fisketur. Förutom att naturen hjälper dig att hålla dig frisk kan du också lyckas komma hem med välsmakande fisk till middagsmaten.

De bästa fiskeställena i Sverige

Bra fiskevatten i Stockholm och södra Sverige

Det är inte många huvudstäder som kan skryta med bra fiskevatten men i Stockholm kan du faktiskt fiska mitt i city. Mälaren bjuder på både gös, gädda och abborre. Om du tar dig ut i skärgården väntar milslånga kuststräckor där du kan dra upp både sik och havsöring. I Skåne finns många fina sjöar som bjuder på utmärkt fiske. Prova till exempel Gyllebosjön, Ringsjön eller Finjasjön. Bor du i närheten av västkusten? Då provar du förstås på havsfiske där utbudet av arter är stort.

Mellersta och norra Sverige

I både Hälsingland och Dalarna finns älvar där du kan dra upp harr, öring och gädda. Båda landskapen bjuder på natursköna upplevelser som passar för hela familjen. Vill du prova på fjällfiske kan du istället åka till Härjedalen eller Jämtland. Här finns otroligt många fiskevatten och du kan välja mellan allt från fjällsjöar, strömmar och tjärnar. Skogsälven Gimån till exempel lockar med flugfiske i världsklass. Vildmarksnatur hittar du vid Nedre Ammerån och här simmar harr och öring i forsarna.